header logo

Gids voor de Recyclage van Kunststoffen en Textielpolymeren in België

De « Gids voor de Recyclage van Kunststoffen en Textielpolymeren in België » biedt een mooi overzicht van bedrijven die in België actief zijn op het gebied van recyclage van kunststoffen en textielpolymeren. Het doel van deze gids is om de competenties van de afvalverwerkende bedrijven te matchen met die van de kunststof- en textielbedrijven opdat afval van de ene sector waardevolle grondstof zou worden voor de andere, met het oog op het sluiten van materiaalkringlopen. Door middel van een eenvoudige zoekmachine vindt u in een handomdraai de nodige informatie over waar u terecht kan met uw afval van kunststoffen of textielpolymeren, of voor uw gerecycleerde polymeren. Zo is de gids niet enkel interessant voor de kunststof- en textielsector, maar voor alle actoren die geïnteresseerd zijn in de recyclage van kunststoffen en textielpolymeren.

Welke doelgroepen willen wij bereiken?

  • Producenten en houders van kunststofafval, afval van textielpolymeren of reststoffen;
  • Ophalers en sorteerders van kunststofafval of afval van textielpolymeren;
  • Recyclagebedrijven voor kunststoffen en textielpolymeren;
  • Verwerkers van kunststoffen en textielen.

Hoe werkt het?

Omdat afval soms voor anderen een waardevolle grondstof kan zijn, biedt onze Gids een gratis dienst aan die gebruikers de mogelijkheid geeft om te zoeken bij welke recyclagebedrijven zij het best kunnen aankloppen voor hun afval of secundaire grondstoffen. Door vraag en aanbod samen te brengen, kan afval in vele gevallen een nieuw leven krijgen als grondstof voor nieuwe producten. Bent u dus op zoek naar nieuwe recyclagemogelijkheden voor uw kunststofafval? Of wenst u gerecycleerde polymeren te gebruiken in uw productieproces? Start dan een zoekopdracht in onze interactieve « Gids voor de Recyclage van Kunststoffen en Textielpolymeren in België » !

Stap 1: Selecteer de categorie waaronder u valt (di. een producent / houder van afval, of een gebruiker van gerecycleerde polymeren en kunststoffen). U krijgt vervolgens een scherm met een zoekmachine waarmee bepaald wordt aan welke criteria de resultaten moeten voldoen.

Stap 2: Selecteer vervolgens de hoofdgroep van uw afval / secundaire grondstof. Selecteer minstens 1 criterium per categorie. Dit zijn verplichte velden.

Stap 3: De ene afvalstof is de andere niet… Door het opgeven van bijkomende zoekparameters kunt u de zoekopdracht verfijnen. Selecteer minstens 1 criterium per categorie.

Stap 4: Na het klikken op de knop ‘Zoeken’ krijgt u een lijst van de recyclagebedrijven voor kunststoffen en textielpolymeren die u heeft geselecteerd. Deze zoekresultaten kunnen ook op kaart worden weergegeven door te klikken op de knop ‘Weergave Kaart’.

Stap 5: Klik op de knop ‘Afdrukken Resultaten’ om het dialoogvenster voor de afdrukinstellingen te openen. En klik op de knop ‘Downloaden Resultaten’ om de lijst met geselecteerde recyclagebedrijven voor kunststoffen en textielpolymeren op te slaan als PDF-bestand.

Wenst u zich te registreren als recyclagebedrijf voor kunststoffen en textielpolymeren?

Bent u geïnteresseerd in de vermelding van uw bedrijf in de « Gids voor de Recyclage van Kunststoffen en Textielpolymeren in België » ? Meldt u dan hier aan. Deze registratie is volledig gratis.

Verdere vragen?

Mocht u opmerkingen of vragen hebben over deze website, neem dan contact met ons op.

Met de steun van

Contact     |     Algemene Gebruiksvoorwaarden     |     Privacybeleid.


© Plarebel 2020     |     Website Design and Build by Devopa